Trein rijdt stationsgebouw binnen in Australie

In het Australische Cleveland, een voorstad van Brisbane is een trein een stationsgebouw binnen gereden. De ravage is groot te noemen. Het ging om het eindstation op die spoorlijn en de oorzaak zouden haperende remmen geweest zijn. Er vielen alleen lichtgewonden, maar er was wel veel paniek ontstaan.

Het ongeluk gebeurde om 9:40 vanmorgen, lokale tijd. Nadat de trein verder reed dan het spoor raakte het stationsgebouw en het perron behoorlijk vernield, ook zijn spanningskabels door de botsing blootgelegd wat gevaar op elektrocutie gaf. De de toiletten in het stationsgebouw hebben het moeten ontgelden.

Spanningskabels op de wagons
Gelukkig zat de trein niet niet vol en stonden er niet veel mensen op het perron te wachten. De dertien treinpassagiers van de getroffen trein konden op eigen kracht naar de laatste wagon kruipen waarna de brandweer hen kon bevrijden. De hulpdiensten hadden wel een uur nodig om de elektriciteit af te sluiten. Dat was cruciaal omdat er enkele kabels op de wagons waren gevallen door de botsing.

Gewonden
Ook op het perron zijn enkele slachtoffers gevallen, een vrouw in de damestoilet raakte bekneld en moest door omstand worden bevrijd, een andere jongen die naar de toilet moest heeft zich op tijd in veiligheid kunnen brengen. In totaal zijn er 19 mensen gewond geraakt, waarbij snijwonden en kneuzingen de meeste verwondingen waren.

Onderzoek
De spoorwegautoriteiten raden een grondig onderzoek naar de botsing aan die veroorzaakt werd door een falend remsysteem. De machinst van de trein heeft volgens hem zeggen er alles aan gedaan om een ongeluk af te wenden, maar tevergeefs.

Bron: AD