NS overweegt permanente intercity naar Brussel

De Nederlandse Spoorwegen overweegt de tijdelijke intercity van Den Haag naar Brussel te handhaven. Dat zei een woordvoerder van NS tegen Omroep West.

In december werd de Beneluxtrein geschrapt omdat deze plaats ging maken voor de snelle Fyra-verbinding, maar al snel bleek dat deze verbinding niet betrouwbaar was. Veel treinen vielen uit en strandden op het spoor. Sinds januari is de snelle Fyra-verbinding voorlopig ten einde gekomen nadat er door sneeuwval platen van de V250-trein afvielen. De Belgische Inspectie heeft toen besloten de stellen in reizigersritten te verbieden. De NS heeft hierop alle stellen toen buiten dienst gesteld.

Als vervanger is de oude intercity maandagochtend weer in ere hersteld. Dat zou zo kunnen blijven wanneer er voldoende reizigers voor zijn en ook de staatssecretaris het ermee eens is.

De eerste dag hebben volgens de NS vijfhonderd reizigers gebruik gemaakt van de trein. Daarmee was sprake van een bezetting van 50 procent, wat overeenkomt met het aantal mensen dat tot begin december met de voormalige Beneluxtrein tussen Amsterdam en Brussel reisde. Als de cijfers zo doorzetten zal de NS overwegen om de lijn definitief in stand te houden.

Bron: Omroep West