Treinverkeer rond Utrecht ontregeld geweest

Vanwege een grote elektriciteitsstoring en door een aanrijding is het treinverkeer rond Utrecht maandagochtend ontregeld geraakt. Dat zegt een woordvoerder van ProRail. Inmiddels is al het treinverkeer weer op gang.

De verstoring vond zondagavond rond 23:30 plaats in een stroomvoorzieningspunt. Hierdoor was het onmogelijk om de seinen en wissel tussen Utrecht Centraal en Amersfoort, en Urecht Centraal en Hilversum te kunnen bedienen.  De hele nacht zijn monteurs bezig geweest dit op te lossen, maar de oorzaak was vroeg in de ochtend nog niet achterhaald.

Uiteindelijk was rond 08.30 uur het probleem verholpen en kon het treinverkeer weer worden opgestart.

Aanrijding

Niet alleen hadden de reizigers vanmorgen last van de stroomstoring, ook was er maandagochtend rond 06:00 uur sprake van een aanrijding bij Bunnik.  Hierdoor reden geen treinen tussen Utrecht Centraal en Driebergen-Zeist, waarbij reizigers rekening moesten houden met vertraging van een uur.

Rond 9 uur in de morgen is deze verstoring weer verholpen. Een geluk bij een ongeluk is volgens een woordvoerder van ProRail dat er vanwege Pinksteren weinig reizigers zijn.

Bron: Nu.nl