Buschauffeur redt gehandicapte in rolstoel

Een buschauffeur van Connexxion heeft gisteravond een heldhaftige redding gedaan door een persoon in een rolstoel van de spoorwegovergang te halen. De rolstoel zat vast met zijn wielen tussen het spoor.

Buschauffeur Harrie Franken reed over de overgang bij Velp toen hij de man in zijn elektrische rolstoel op de overweg zag staan. Doordat de wielen blokkeerden was het lastig om de rolstoel los te krijgen. Ook kon de man in de rolstoel niet maken en maakte deze spastische bewegingen. Uiteindelijk kreeg Franken de rolstoel los en kon de persoon net op het nippertje van de dood worden gered.

Volgens een woordvoerder van Connexxion is buschauffeur Franken een ware held. "De gehandicapte man is absoluut aan de dood ontsnapt." Franken beaamt dit: "Het was 100 procent zeker dat hij geschept zou worden als niemand iets deed."

Omstanders

Volgens Franken waren er veel omstanders in de buurt, maar niemand deed wat. "Toen ik merkte hoe moeilijk de rolstoel losging, heb ik met mijn armen gezwaaid naar andere automobilisten, maar die deden niets". Een buspassagier heeft wel op de ticketautomaat van de bus gelet.

Na de reddingsactie belde Franken de hulpdiensten om de zaak verder af te handelen. "Ik moest natuurlijk ook weer mijn dienst oppakken, die was namelijk nog niet afgelopen."

Vervoersbedrijf Connexxion is van plan om Franken volgende week hartelijk te bedanken voor zijn heldhaftige redding. Op welke manier is nog niet duidelijk.

Bron: NOS