ProRail: "Reparatie spoor Borne op schema"

Volgens ProRail ligt het herstel van het spoor bij Borne nog steeds op schema, "Maar het blijft een spannende race tegen de klok", zegt een woordvoerder van de spoorwegbeheerder.

"We hebben weinig buffers, dus kunnen ons geen enkele tegenslag meer permitteren." ProRail wil maandagochtend klaar zijn, met de reparatie van het spoor welke ontstaan is nadat een goederenwagon ontspoord was, en over een lengte van vier kilometer alle dwarsliggers, leidingen en kabels stuk heeft gereden.

Een team van 50 man is op dit moment bezig met het herstellen van het spoor. Ook is er vanuit het buitenland een enorme robottrein ingezet om de dwarsliggers in een recordtempo te doen vervangen. "We zijn nu bezig met het vernieuwen van de dwarsliggers op het meest beschadigde gedeelte: het stuk waar de trein uiteindelijk tot stilstand is gekomen.", zegt de woordvoerder.

De woordvoerder benadrukt dat er soms dwarsliggers opgepakt worden die al gebroken zijn, wat weer voor onnodige vertraging kan zorgen.

Ook aan de bovenleiding en de leidingen en bekabeling wordt nog geklust. Als alles volgens schema verloopt zal er maandagmorgen rond 05:00 uur de eerste trein Borne weer passeren, denkt ProRail.

 

Bron: De Telegraaf