23 Mensen overleden na brand in trein India

Een treinbrand in het zuiden van India heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 23 mensen het leven gelaten, waarvan twee kinderen. Veel slachtoffers kwamen om door verstikking doordat de deur van de trein niet meer openging.

De brand brak zaterdagochtend (plaatselijke tijd) uit in één van de twee wagons. De trein was twee kilometer verwijderd van de kleine stad Puttaparthi in de deelstaat Andhra Pradesh toen de brand uitbrak, en was op weg van Bangalore naar Nanded, in de westelijke deelstaat Maharashtra. In de trein bevonden zich in totaal 67 mensen. Veel van hen wisten nadat de brand zich door de trein had verspreid zich te redden door in paniek de ruiten stuk te slaan en de trein uit te springen.

De trein werd gestopt en de wagons werden ontkoppeld om te voorkomen dat het vuur zich naar de rest van de trein zou verspreiden. Om de wagons binnen te komen moesten brandweermannen de deuren forceren. Veel lichamen werden bij die deuren gevonden.

De wagons waren gevuld met rook. Meer dan twaalf mensen zijn naar ziekenhuizen gebracht met verwondingen die ze opliepen toen ze uit de wagons sprongen. Uit eerste onderzoeken zou blijken dat de brand is ontstaan door kortsluiting.

Ongelukken op het spoor in India komen regelmatig voor. De meeste botsingen en branden zijn te wijten aan slecht onderhoud of menselijke fouten. Dagelijks rijden er 18,5 miljoen reiziger met de trein.

Bron: Nu.nl