Op 13 maart feestelijke opening Rotterdam Centraal

De verbouwing van Rotterdam Centraal is zo goed als gereed. Na jaren van intensief bouwen opent één van de grootste stations van Nederland over twee maanden officieel haar deuren. De samenwerkende partijen, het ministerie van Infrastructuur en Milieu, de gemeente Rotterdam, ProRail en NS zijn klaar met deze stationsvernieuwing en willen dat graag vieren met reizigers en publiek.

De opening vindt plaats op donderdag 13 maart 2014, en dat zal een bijzondere gebeurtenis worden met een Rotterdams tintje. Diverse indrukwekkende bijdragen van ondermeer het 'Rotterdams Philharmonisch Orkest', 'Conny Jansen danst', 'Codarts' en 'Mothership' zullen het openingsprogramma creatief invullen. Stuk voor stuk Rotterdamse grootheden met wereldwijde bekendheid.

In de dagen rondom de opening is er voldoende te doen op en rond het station met diverse verrassingen. Via de rode loper van natuursteen kunnen reizigers zo de binnenstad van Rotterdam in lopen.

Afgelopen jaren zijn veel belangrijke nieuwe onderdelen van het station opgeleverd; de brede reizigerspassage, de nieuwe winkels, een overkoepelend stationsdak met zonnepanelen, een ruime stationshal met groot LED-scherm, de vernieuwde fietserstunnel, de ondergrondse parkeergarage, de fietsenstalling en de perrons met de nieuwe betegeling en het nieuwe zitmeubilair.

Bron: ProRail