Plan-V 419 total loss, wat gebeurt er nu?

De 419 van stichting Mat '64 heeft medegedeld dat de 419 total loss is en dat er een aantal toekomstige opties openliggen over het in stand houden van minstens 1 Plan-V.

Bij de botsing enige tijd geleden tussen een rangerende DD-AR en de 419 is de Plan-V vol geraakt tegen zijn neus, waarbij de stuurstand en de apparatuur die daar in de neus zit ernstig beschadigd. Ook zijn er enkele plooien in de cabine ontstaan.
Het herstel zou wel eens op 200.000 euro uit kunnen lopen, en dat is voor een treinstel als dit die al op enkele plekken al flink doorgeroest is en al ruim 40 jaar oud is en dus zo goed als afgeschreven en dus total-loss is, zeker niet rendabel om te repareren.
Daarom gaat de Stichting Mat '64 kijken of er nieuwe oplossingen kunnen zijn.

Ook is de Plan-V 419 verre van uniek, door een compleet gemoderniseerd interieur die niet past bij de groene uitvoering waarin hij laatste jaren mee rondreed..

Dit kan uiteindelijk betekenen in een nieuwe Plan-V die vrij kan komen bij de NS, aangezien de nieuwe SLT-treinen toch komende tijd al binnenstromen bij de NS Reizigers.
Maar dit zal allemaal afwachten zijn, we houden je op de hoogte.

Bron: Stichting Mat'64