1 op 4 reizigers flirt in de trein

Meer dan 1 op de 4 reizigers flirt in de trein of zoekt oogcontact met medereizigers. Dat blijkt uit onderzoek van NS. Bij slechts een enkeling bleef het niet bij een flirt. Drie procent van de reizigers zegt wel eens een romance te hebben gehad met een medereiziger.

In de aanloop naar Valentijn zal de NS in samenwerking met de Socialcoupé mensen les geven in flirten. Flirtcoach Esther Popelier zal dan tips geven voor het verleiden van medereizigers in de speciale “Social coupé” van Amsterdam naar Maastricht.

Flirtcoach Esther legt het trein-flirten uit: “Flirten is één van de meest favoriete bezigheden in de trein. Toch is de trein ook één van de meest lastige plekken tot een succesvolle flirt.” Hoe zorg je dat die spontane glimlach beantwoord wordt met een telefoonnummer?

Dat een flirtcoach in de trein nuttig kan zijn, blijkt uit de reeks inzendingen op de NS Hartkloppingen webpagina, waar treinreizigers contact proberen te zoeken met iemand die ze niet aan hebben durven te spreken. Esther Popelier: "Gelukkig wordt er ook succesvol in de trein geflirt. Wellicht ontstaan in de loop der jaren wel duizenden relaties in de trein."

De trein is voor iedereen toegankelijk en zal op woensdag tussen Amsterdam en Maastricht en v.v. rijden.

  • Bekijk hier de vertrektijden van de trein.

Bron: Blik op nieuws