Ruwbouw liftschacht Naarden-Bussum gereed

De twee nieuwe liften op station Naarden-Bussum kunnen deze zomer in gebruik worden genomen. De liftschachten zijn volledig uitgegraven en binnenkort zal ProRail beginnen met de afwerking. De bouw van de liften heeft veel werk gekost omdat het terugkerende waterniveau de werkzaamheden belemmerde.

Om dit heugelijke nieuws een feestelijk tintje te geven knipt wethouder Nen van Ramhorst van Bussum dinsdag 11 februari een lintje door: de ruwbouw is gereed en zal ProRail zich nu gaan richten op de bouw van de liften zelf.

Hoge grondwaterstand

Door de hoge grondwaterstand en het feit dat station Naarden-Bussum een monumentaal gebouw is, heeft de bouw van de liften langer geduurd dan gepland. Het was soms als het graven van een gat op het strand: het grondwater bleef maar terugkomen in de liftschacht. Maar ProRail en de aannemer hebben zich niet gewonnen gegeven, sterker: de aanhouder wint. Zo is er advies van Nederlandse en Belgische Universiteiten ingezet en zijn duikers hard in de weer geweest om het de lekkages te verhelpen.

Bron: ProRail