CDA klaagt over graffiti langs spoor

Het CDA wil dat de graffiti rond stations beter wordt aangepakt. Tweede Kamerlid Sander de Rouwe presenteert daartoe woensdag een initiatiefnota. De CDA'er vindt dat de huidige aanpak tekortschiet waardoor graffiti soms jaren blijft zitten.

Het Kamerlid wijst erop dat veel mensen zich ergeren aan de graffiti rond stations. Hierdoor voelen mensen zich minder veiliger, en bovendien is het geen goed visitekaartje voor de gemeente, stelt hij.Hij vindt dat de mensen zich op hun gemak moeten voelen op een station en dat de omgeving geen verloederde indruk achterlaat.

"Met deze initiatiefnota wil het CDA bereiken dat de verspreiding van graffiti op stations afneemt, zodat treinreizigers zich veiliger voelen en Nederland er weer wat mooier uitziet", zo stelt hij.

Graffiti bestrijden

In de initiatiefnota pleit het CDA onder meer voor een aanpak waarbij veel partijen worden betrokken bij de bestrijding tegen graffiti, waarbij ook reizigers en omwonenden betrokken moeten worden, door een meldingsmogelijkheid. Ook vindt het Kamerlid dat bij verbouwingen van stations moet worden gekozen voor 'graffiti-voorkomende technieken', en dat de mensen die illegaal de spuitbus ter hand zullen nemen strenger worden aangepakt.

De politicus zal het goede initiatief tonen om tijdens een presentatie van zijn initiatiefnota een spoortunneltje van graffiti te ontdoen.

 

Bron: FokNieuws