[upd] Gewapende man opgepakt in Den Haag

De politie heeft op station Den Haag Centraal een gewapende man opgepakt. Bronnen melden aan De Telegraaf dat de verdachte een geweer en explosieven bij zich had. Vanwege de NSS-kerntop die momenteel in Den Haag plaastvindt wordt er streng gecontroleerd in zowel de treinen als op de stations.

Een observatieteam van de politie, die aanwezig was vanwege de NSS-top merkte op dat de persoon zich verdacht gedroeg, en hield daarop de man staande. Daarop vonden agente een aantal vuurwapens en explosieven waarna de man is aangehouden en vastgezet.

Ondertussen is groot alarm afgegeven. Volgens een bron zou dat ook de reden zijn dat president Obama en bondskanselier Merkel niet bij het begin van de tweede dag van de top aanwezig waren in het World Forum. Uit voorzorg zijn de twee leiders enige tijd naar hun ambassade gegaan.

Update: Volgens de justitie staat de arrestatie los van de NSS-top, en zouden Obama en Merkel door andere omstandigheden later op de top zijn aangekomen. Ook had de persoon geen explosieven bij zich.

Bron: De Telegraaf