Arriva scoort met trein Tiel-Elst-Arnhem

De treinreiziger waardeert de komst van Arriva en het vertrek van Syntus op de Betuwelijn. Het jaarlijkse reizigersrapport leverde in 2013 voor de dienst Tiel-Elst-Arnhem een 7,3 op, meer dan de 6,7 die Syntus in 2012 behaalde.

De stijging heeft vooral te danken aan de inzet van de stillere treinen die transparanter, ruimer, sneller zijn en voorzien zijn veiligheidscamera's en beeldschermen met reisinformatie over treinen en busverbindingen.

De waardering voor de netheid van de trein steeg van een 5,7 bij Syntus naar een 7,7 voor Arriva. Het zwakke punt plijft de frequentie waarin de treinen rijden, dit scoort een 5,3, en wordt veroorzaakt door het feit dat buiten de spits om en in de weekenden slechts met een uurdienst wordt gereden. Ook de informatievoorziening bij vertragingen blijft aan de magere kant.

De sociale veiligheid werd als iets beter ervaren en ging van een 7,5 naar een 7,7. Het aantal reizigers dat een keertje is lastig gevallen daalde van 13 naar 11 procent, wat mogelijk de oorzaak is door een videocamera systeem aan boord van de trein.

OV-Barometer

De OV-barometer ondervroeg bijna 1.300 treinreizigers naar hun ervaringen in 2013 op de route tussen Tiel - Elst - Arnhem. Dat zijn er aanzienlijk meer dan de ongeveer 1.000 in de voorgaande jaren. Het aantal reizigers dat in de trein zat om naar het werk te gaan, daalde licht, terwijl het aantal studenten iets steeg.


 

Bron: De Gelderlander