Arriva wil om tafel over station Roodeschool

Reizigersvervoerder Arriva wil met reizigers praten om een goede oplossing te vinden voor de situatie op het station van Roodeschool. De trein stopt tegenwoordig aan het uiteinde van het perron waardoor reizigers nu stukken verder naar de trein moeten lopen, wat tegen het zere been van reizigersvereniging Rover stoot.

Volgens Arriva stoppen de treinen inderdaad op het uiterste puntje van het perron, dit heeft te maken met het beperken van geluidsoverlast van omwonenden, over het geronk van de dieseltrein. De trein staat er namelijk een tijdje stil, omdat hij op dit station weer moet keren.

Volgens Arriva-woordvoerder Roos Zevenboom doen machinisten tijdens het keren van de trein één van de twee motoren uit. 'De andere kan niet uit, want dan loopt de accu leeg en dan komen er storingen met alle gevolgen van dien.' Ze zegt verder dat het in deze situatie erg lastig is om iedereen tevreden te stellen.

Reizigers die minder mobiel zijn kunnen 24 uur van tevoren bellen om hulp te krijgen bij het in- en uitstappen. In eider geval is het probleem in 2017 van de baan, dan wordt het station verplaatst naar de Hooilandseweg.

Bron: RTV Noord