Reiziger start meldpunt voor vieze treinen

Treinreiziger Dave van Hattem is initiatiefnemer van schoonindetrein.nl. Veel schoonmakers protesteren nog altijd, waardoor het in veel treinen een bende is. Daarop heeft hij besloten om een site op te richten om vieze treinen op te melden.

Treinreiziger Dave van Hattem was bezorgd over het aantal vieze treinen; hij heeft de website schoonindetrein.nl opgericht. Van Hattem: "Hiermee wil ik de NS en de schoonmaakbedrijven een handje helpen. Door de vervuilde treinen door te geven, kunnen zij weer zorgen dat deze worden schoongemaakt."

Hoewel er de onderhandelingen nog steeds plaatsvinden, zijn veel schoonmakers nog altijd in protest. Ook de Nederlandse Spoorwegen raakt hierdoor gedupeerd roept aan haar reizigers op om hun eigen rommel op te ruimen, maar die oproep heeft niet veel effect. Ook heeft de NS een paar weken geleden nog eigen personeel gevraagd om de treinen op te ruimen.

Het initiatief van 'schoonindetrein.nl' voor wordt ondersteund door onder meer de NS, FNV Schoonmaak en schoonmaakbedrijf HAGO.

Foto: Tom Jutte
Foto: Anouk Gortzak


Foto's: Tom Jutte en Anouk Gortzak (Twitter)

Bron: RTV Utrecht