Goederenwagon ontspoord bij Vleuten

Doordat een goederenwagon maandagochtend ontspoord is op het spoor tussen Utrecht en Woerden is er voorlopig geen treinverkeer mogelijk tussen beide stations. Door deze ontsporing is ruim 5 kilometer aan spoor beschadigd geraakt. De schade betreft ondermeer kapotte bielsen.
Door opspattend en rondvliegen ballast is een reizigerstrein beschadigd geraakt, deze is vervolgens doorgereden naar Woerden.  

Aanvankelijk dacht men eerst dat het om een wagon ging met giftige stoffen, en besloot de brandweer met groot materieel uit te rukken. Bij aankomst bleek het toch minder erg te zijn dan gedacht, en bleek het een containertrein te zijn. 

Door deze stremming rijden er nu tijdelijk bussen tussen Utrecht en Woerden en adviseert ProRail doorgaande reizigers tussen Amersfoort en Den Haag of Rotterdam via Schiphol te reizen. Reizigers tussen Roosendaal en Utrecht worden verzocht via Den Bosch rijden. Ook kan men Woerden nog bereiken vanuit Utrecht door over te stappen op station Breukelen/

Op dit moment is ProRail druk bezig de ontspoorde wagon weer op de rails te takelen, waarna er meteen zal worden begonnen om het spoor weer te repareren.
Over een eventuele prognose wanneer het spoor weer vrij gegeven kan worden is nog niks bekend.

Bron: Nu.nl