Treinverkeer rond Leiden stil door stroomstoring

Het treinverkeer rond Leiden is vrijdagmiddag rond 14:00 uur volledig stil komen te liggen door een stroomstoring. Reizigers moeten rekening houden met een extra reistijd van een uur. De NS verwacht dat rond 19 uur het treinverkeer weer op gang zal komen.

De NS is bezig om vervangend busvervoer in te zetten, maar dat is deze periode behoorlijk lastig. "De busbedrijven geven aan slechts zeer beperkt bussen voor handen te hebben in verband met vakanties en evenementen" meldt het spoorbedrijf.

Eerdere verstoring

Vanwege een eerdere verstoring vandaag is het treinverkeer tussen Amsterdam en Schiphol ook ontregeld geraakt, doordat een vrachtwagen op de A4 per ongeluk in de volle lengte op de spoorbaan terecht is gekomen. Inmiddels is daar al mondjesmaat treinverkeer op gang, maar veel treinen vallen daar nog uit. Het spoor waarop de vrachtwagen terecht gekomen is, is ook beschadigd en en moet deels worden vervangen.

Tussen Amsterdam Zuid en Amsterdam Sloterdijk rijden door het ongeval helemaal geen treinen. NS zet hier bussen in.

Logistieke problemen

Vanwege de verstoringen rond Leiden en Schiphol rijden door logistieke problemen ook minder sprinters tussen Rotterdam Centraal en Gouda Goverwelle. Doordat machinisten niet op de juiste plek kunnen komen kunnen er op dat traject enkele spitstreinen niet rijden.

De NS verwacht dat het treinverkeer omstreeks 19 uur weer hersteld zou moeten zijn rond zowel Leiden als Schiphol.

Bron: Treinreiziger