NS schrapt treinen in daluren tussen Breukelen-Utrecht

De NS laat vanaf medio december buiten de spits minder treinen rijden tussen Breukelen en Utrecht. In beide richtingen wordt het aantal volgend jaar gehalveerd. "De sprinters blijven in de rustige uurtjes grotendeels leeg", zegt een woordvoerder van de NS.

Vijf jaar geleden is er door de provincie Utrecht besloten om een opstartsubsidie aan de NS te geven om een extra stop op Breukelen mogelijk te maken. Vanaf toen reden er in beide richtingen ieder kwartier een trein in beide richtingen tussen Breukelen en Utrecht.

Nu vijf jaar later zou de NS zelf zonder subsidie de trein in Breukelen laten stoppen. Nu gebeurt dat alleen in de spits. Alleen de spits is het volgens het vervoersbedrijf nog rendabel om vaak een trein te laten rijden op dit traject. In de daluren wordt het aantal reizigers geschat op 40 reizigers, terwijl er ruimte plaats is voor 500 tot 700 reizigers.

Volgens de vervoersmaatschappij is een kwartierdienst alleen dan rendabel. In de daluren wordt het  Volgens de NS verandert er voor tachtig procent van de gebruikers niks.

De NS overweegt nog wel om de sprinter tussen Utrecht en Breukelen altijd door te laten rijden naar Amsterdam. Nu gebeurt dat alleen nog maar in de spits.

Bron: RTV Utrecht