Spoormanifestatie "Treinshow" zaterdag in Alkmaar

Zaterdag 16 mei wordt voor de derde keer in en om station Alkmaar een spoormanifestatie georganiseerd. Er worden tussen de 25.000 en 30.000 bezoekers verwacht.  In 1999 en 2005 waren de shows erg succesvol. Het is een unieke manifestatie omdat door NS-personeel het initiatief hiervoor is genomen.

De show is van 10uur tot 17uur. Je kunt er zowel oud als heel nieuw materieel bekijken. Bij Alkmaar centraal station kun je o.a. bekijken:
- de e-loks 1100 en 1200 (in de originele kleuren),
- de Hondekop,
- de Kameel,
- de 2225 van Raillion
- de stoomloc Tom van Corus,
- de nieuwste Sprinter,
- en het nieuwste dubbeldeks materieel van NS

Ook daar omheen is van alles te beleven. Aan de zuidelijke kant van het station is vooral voor kinderen veel te doen. Er is een trein-springkussen. En er zijn allemaal NS-spulletjes verkrijgbaar, zoals broodtrommels en petjes.

Verder is er een mobiele werkplaats te zien en de brandweer doet een demonstratie. Zij laten zien hoe ze te werk gaan als er een auto onder de trein komt!

Meer informatie over deze dag kun je lezen op www.treinshow.nl
Houdt u er rekening mee dat er zeer beperkt parkeergelegenheid is bij deze manifestatie! U wordt geadviseerd met de fiets te komen of de auto bij bijvoorbeeld station Castricum, Heiloo of Heerhugowaard te zetten.

Bron: Noord Hollands Dagblad