Arriva trein strandt bij Camminghaburen

Honderden reizigers hebben maandagochtend last gehad van een treinstoring op de lijn Groningen-Leeuwarden. De trein van 7.33 uur uit Leeuwarden liep vast op station Camminghaburen.
Hierdoor konden treinen van beide zijden niet meer passeren tot ongeveer negen uur. Enkele treinen vielen uit. De reizigers werden zoveel mogelijk met bussen vervoerd.

De reis liep voor sommigen uit op een dubbele teleurstelling. Reiziger Douwe Kootstra uit Veenwouden dacht ‘gered' te worden door de bus die hem vanaf station Hurdegaryp naar Leeuwarden zou brengen. Maar helaas was het een oude bus, welke er na 200 meter mee stopte....

Vanuit de gestrande bus moesten de passagiers weer terugwandelen naar het station in Hurdegaryp, waar even later het treinverkeer weer werd hervat.

Volgens Jasper Vermeer van Arriva had de treinstoring waarschijnlijk een technische oorzaak. De trein die in Camminghaburen was gestrand, wilde simpelweg niet meer verder rijden. Hij is door een andere trein weggesleept naar het Leeuwarder station, waarna het spoor weer vrij kwam.
Arriva kampt laatste tijd vaak met spontaan uitvallende treinen, en is samen met Stadler, de treinfabrikant dit aan het onderzoeken.