Mogelijk ook stationspiano op Eindhoven

Op veel andere grote stations is er al enige tijd een stationspiano, maar als het aan ProRail ligt komt er binnenkort ook eentje in Eindhoven. De spoorbeheerder wil de piano mogelijk gaan plaatsen in de nieuwe stationspassage die op dit moment wordt gerealiseerd.

'De mogelijkheden worden op dit moment onderzocht door Prorail, in overleg met de NS', zo laat PvdA-wethouder Yasin Torunoglu weten in reactie op vragen van CDA-raadslid Karin Wagt. 'Prorail zal naar verwachting eind dit jaar duidelijkheid kunnen geven.' Volgens de wethouder zou een piano goed passen binnen de wens van de gemeente om 'Smile-factor' toe te voegen aan de stad.

De piano's op de stations worden door reizigers met een vrij moment veel gebruikt. Zo is er onder andere in Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Breda en Den Haag een vrolijk deuntje te spelen. Ook heeft de piano een bijzonder aantrekkingskracht op publiek, zoals enkele jaren geleden in Amsterdam was te beleven. Toen vond er een spontaan samenspel plaats van zang, muziek en dans.


Een vleugelpiano op één van de stations
Foto: Nederlandse Spoorwegen