De 1838 is niet meer...

Onlangs heeft ons het nieuws bereikt dat de electrische locomotief 1838 een ruime week geleden onder de hydraulische grijper van de sloper terecht is gekomen.
Deze locomotief heeft een vrij bijzondere aanrijding in beide ogen voor en achter kunnen zien en meemaken. Op 21 mei 2004 kwam hij te Amsterdam in botsing met een V-IRM, en door de klap schoot de ICRm bak tegen de achterste cabine, welke ook ingedrukt werd net als de voorste cabine.
Onze treinenspotter Ariën heeft deze zwaar gehavende loc nog op een OpenDag te Tilburg in 2005 nog mogen spotten en aanraken. Toen was er nog niks bekend over eventueel herstel. Al snel werd de loc naar Roosendaal versleept alwaar hij zijn lot afwachtte in de spoorwegloods daar, en naar het schijnt heeft hij ook een poosje op de Watergraafsmeer gestaan.

Op 23 augustus was het dan zo uiteindelijk zo ver, de loc is naar een tot nu toe onbekende plek gebracht, alwaar hij is gesloopt.

Als onze documentatie klopt is dit de eerste 1800-series loc die bij de sloper is beland... En nu maar hopen dat het lang gaat duren voordat de volgende wordt gesloopt.