Stroomstoring legt Arnhem plat

Een kapot getrokken kabel heeft er dinsdagochtend en -middag er toe geleid dat het treinverkeer rond Arnhem ontregeld was. Rond negen uur 's ochtends werden bij werkzaamheden bij het station een kabel stuk getrokken. Hierdoor was de stroomvoorziening met de seinen en wissel onderbroken waardoor er geen treinverkeer mogelijk was en treinen stil kwamen te staan.

Het treinverkeer heeft circa drieënhalf uur plat gelegen door de stroomstoring waarvan de oorzaak niet direct gevonden was, nadat deze optrad.

Het treinverkeer in deze regio was in de tussentijd beperkt tot de stations Nijmegen (voor de lijn Arnhem-Nijmegen), Elst (voor de lijn Arnhem-Tiel), Wolfheze (Arnhem-Utrecht), Zevenaar (voor de lijn Arnhem-Winterswijk) en Dieren (voor het traject Arnhem-Zutphen).

Aanvankelijk werden de reguliere buslijnen ingezet voor het vervoer van gestrande treinreizigers. Toen de storing langer voortduurde, werden toch extra bussen ingezet. Sommige reizigers klaagden over overvolle bussen. De vertraging liep op tot circa een uur.

Rond 13 uur was de stroomvoorziening weer hersteld en kon het treinverkeer weer op gang komen.

Bron: De Gelderlander