NS-materieel belandt op Betuweroute

Een opmerkelijk stranding van een trein: Gisteravond zijn enkele SLT-treinstellen gestrand op de Betuweroute; de route die gebruikt wordt voor vrachtvervoer. De oorzaak hiervan heeft te maken met fout van de treindienstleider die een verkeerde rijweg in had gesteld voor deze trein.

Door de fout kwam een SLT met tien bakken terrecht op het trace van de Betuweroute bij de aansluiten bij Meteren. Deze route is voorzien van een andere spanning dan op het normale spoornet. Doordat de trein met de stroomafnemers door de spanningsluis heen reed is er direct kortsluiting ontstaan waarna de trein tevens stopte voor een rood sein.

De reizigers konden pas om 20.00 de trein uit worden geholpen en om 21 uur zijn de stellen door een dubbelle 6400-loc weer terug getrokken naar Geldermalsen.

Het is onbekend hoe groot de schade aan de SLT-stellen is, Treinenweb verwacht dat dit wel mee zal vallen gezien er tegen een spanningswisseling naar alle waarschijnlijkheid wel een beveiliging in de trein ingebouwd zal zijn.