Perronstunnel Arnhem nog niet 'af' na opening

De nieuwe perrontunnel van station Arnhem zal op 2 juli geopend worden. De perrontunnel zal dan wel functioneel zijn, maar deze zal nog niet helemaal afgewerkt zijn. Zo zullen reizigers dan nog eventjes tegen steigers en steigerdoeken aan moeten kijken.

Ook de roltrappen en normale trappen naar de perrons zullen nog niet allemaal in gebruik zijn. Ook veel ondernemers die gevestigd zijn in het tijdelijke station zullen op 2 juli nog niet beginnen in de nieuwe tunnel. De bloemenshop verhuist niet mee. Döner Company onderhandelt nog met de NS Vastgoed over een nieuwe plek, evenals Burger King en het Grens Wissel Kantoor. Wel gaat de snackbar Smullers direct open in de perrontunnel, evenals de Broodzaak, Bruna, AH to-go en het loket Tickets en Service.

In de tunnel komen ook nieuwe zaken, zoals Starbucks, Hema en Julia's, een winkel waar je Italiaanse hapjes zoals pasta's kan kopen. Het tijdelijke station verdwijnt pas als alle winkels eruit zijn verdwenen, naar verwachting gebeurt dit eind van het jaar.

Bron: De Gelderlander