Verzakte viaduct Utrecht maandag weer open

Het wegverkeer in Utrecht kan maandag weer onder het spoorviaduct bij de Bleekstraat door. Bij het viaduct wat vrijdag was verzakt zijn nu zijn extra balken geplaatst ter versteviging. Op zondagavond werd nog gewerkt aan de constructie. Deze werkzaamheden moeten maandagochtend zijn afgerond, meldt een woordvoerder van spoorbeheerder ProRail.

Afgelopen vrijdag verzakte in de ochtend een nieuwe viaduct tijdens betonwerkzaamheden. Fietsers, wandelaars, auto's en bussen mochten vervolgens niet meer onder het viaduct door.

Prorail verwacht dat fietsers en wandelaars vanaf maandagochtend rond 07.00 uur weer onder het viaduct door kunnen. Auto's en bussen kunnen naar verwachting maandag rond 18.00 uur het viaduct weer onderdoor rijden.

De oorzaak van de verzakking is nog niet bekend.  Het viaduct in aanbouw moet ervoor gaan zorgen dat straks acht in plaats van vier sporen beschikbaar zijn in het gebied. In september moet het worden opgeleverd. Deze planning komt volgens de woordvoerder niet in gevaar.

Het treinverkeer heeft van de verzakking geen last, gezien dit het nieuwe viaduct betreft.

Bron: Nieuws