Treinverkeer Utrecht -Leiden in de ochtend verstoord

Zaterdagochtend is het treinverkeer tussen Utrecht en Woerden en Alphen en Leiden behoorlijk verstoord geweest. Door twee stremmingen was er sprake van een langere reistijd voor de reiziger. Ook de werkzaamheden tussen Woerden en Alphen a/d RIjn maakte het voor de reiziger extra lastig.

Allereerste waren er vannacht werkzaamheden op het traject tussen Woerden en Gouda, deze liepen door onvoorziene omstandigheden uit tot ongeveer 11 uur in de ochtend. Op dit moment was er dan ook geen treinverkeer naar Rotterdam en Den Haag mogelijk en werden reizigers in deze richtingen verzocht om de bus naar Alphen a/d Rijn te nemen, en daarvandaan via Leiden verder te reizen naar Den Haag of Rotterdam.

Rond de klok van elf uur was er sprake van een tweede stremming. Een defecte spoorbrug, hinderde het treinverkeer waarmee het treinverkeer tussen Alphen en Leiden volledig plat lag. De NS gaf hier het advies om om te reizen via Gouda, via de stoptrein.

Deze verstoring herstelde zich weer om 11:30, waarna op dit moment ook het treinverkeer tussen Utrecht en Den Haag / Rotterdam Centraal werd hervat.

Werkzaamheden Woerden - Leiden
Door werkzaamheden was er zoals gepland geen treinverkeer mogelijk tussen Woerden en Alphen a/d Rijn. In Bodegraven wordt gewerkt aan het perron, en bij Woerden wordt er gewerkt aan de aansluiting van eennieuw keerspoor, wat het aantal treinen naar Utrecht in de dichtbije toekomst kan doen vergroten. Bj deze werkzaamheden wordt de bovenleiding opnieuw aangelegd, en wordt de spoorwegovergang aangepast door de installatie te verhuizen. Deze werkzaamheden duren het hele weekend.

Reizigers wachten geduldig op de NS-Bus
Reizigers wachten geduldig op de NS-Bus
(Foto: Ariën / Treinenweb)