[upd]Beneluxtrein komt weer terug

De Beneluxtrein komt weer terug. Hiermee moet er een einde komen aan de slechte spoorverbinding tussen ons land en België. De Beneluxtrein reed tot 8 december 2012 voor het laatst, vanaf dat moment zou de nieuwe Fyra-verbinding de dienst overnemen, maar de de perikelen met de Fyra-trein is deze dienst inmiddels weer geschrapt.

Na veel gepuzzel hebben NS, Prorail en NMBS na uitvoerig overleg een oplossing gevonden: De oude vertrouwde ‘Brusselaar’ gaat weer rijden. 

Vanaf aanstaande maandag moet deze trein iedere twee uur gaan rijden en de extra trein tussen Roosendaal en Antwerpen weer gaan vervangen. Doordat de intercity naar Vlissingen in de nieuwe dienstregeling 2x per uur rijdt is er geen plaats meer op het spoor tussen Amsterdam en Den Haag. Daarom zal de Beneluxtrein niet meer zoals voorheen in Amsterdam beginnen, maar vanaf nu vanuit Den Haag Centraal. De trein zal verder een stop maken te Den Haag HS, Rotterdam Centraal, Dordrecht, Roosendaal, Antwerpen, Mechelen en Brussel Centraal en Brussel Zuid.

De Beneluxtrein stop overigens niet te Rotterdam Blaak, Schiedam of Delft.

Update 31 januari:
Er is nog geen officiële bekendmaking gegeven over een herindienststelling van de Beluxtrein. Zo zouden er een aantal PRIO-stellen die voor de vorige dienst gebruikt werden weer van stal gehaald zijn, en enkele ritten over het spoor hebben gemaakt, meldt Tim_Boric op Twitter.

Mogelijk zal één dezer dagen staatssecretaris Mansveld de plannen bevestigen. Voor eind januari zou er een oplossing voor handen moeten zijn, meldde ze

Bron: Dag Roosendaal