Treinverkeer Schiphol vrijwel plat in weekend

Rond Schiphol is komend weekend nauwelijks treinverkeer mogelijk vanwege werk aan het spoor. Reizigers moeten rekening houden met een extra reistijd van een kwartier tot een uur. De meeste mensen die met de trein van of naar Schiphol moeten krijgen te maken met extra overstappen, vervangend busvervoer of omreizen, meldt de NS dinsdag.

De werkzaamheden gaan in de nacht van vrijdag op zaterdag om 02.00 uur van start en eindigen maandag om 05.00 uur. Tussen Schiphol en Amsterdam Bijlmer Arena, Schiphol en Diemen Zuid en Schiphol en Amsterdam Sloterdijk zal het treinverkeer stil worden gelegd. Ook de dienstregeling van de nachtnet-treinen en de Thalys wordt aangepast, deze rijden niet via Schiphol.

Er wordt al enige tijd gewerkt aan een spooruitbreiding tussen Schiphol en Lelystad. Hierdoor lag in juli van dit jaar het treinverkeer rond Schiphol ook al eens een weekend vrijwel plat vanwege werk aan het spoor. Om mensen met bagage naar de bussen te vervoeren worden er tussen 09.00 en 23.00 uur op station Schiphol en Amsterdam kruiers ingezet.

De werkzaamheden moeten over enkele jaren gaan zorgen voor een uitgebreidere treindienst tussen het noordoosten en westen van Nederland.

Bron: FokNieuws