Uithuizers bezorgd over spoorverzakking na aardbevingen

Bewoners van de Spoorstraat in het Groningse Uithuizen zijn zeer bezorgd over een stevige verzakking in het spoor vlakbij hun woningen. Die is waarschijnlijk ontstaan na de zware aardbeving van augustus vorig jaar.

Nadat er in februari een dubbelel aardbeving heeft plaatsgevonden is het volgens de bewoners erger geworden. In maart hebben ze aan de bel getrokken bij de NAM en spoorbeheerder ProRail.

De spoorbeheerder heeft hierop gereageerd door wat noodreparaties uit te voeren, maar volgens de verontrustende bewoners heeft dit weinig geholpen, en maken zich nog zorgen over de veiligheid. ProRail zegt dat de situatie veilig is.

'Geen gevaar'

Een woordvoerder van ProRail laat weten dat de verzakking hinderlijk voor de omgeving kan zijn, maar dat het geen gevaar oplevert. Dat is ook de reden waarom een paar maanden is gewacht met het uitvoeren van een reparatie.

De spoorwegbeheerder heft gemeld dat de omwonenden nog geen meldingen hebben gedaan van de verzakking die er nog steeds is. ProRail wil zo snel mogelijk met de betrokkenen om tafel, en mocht er schade zijn, dan zal zij een regeling proberen te treffen.

 

Bron: RTV Noord