Nieuwe naam voor station Eindhoven Beukenlaan

Het is te duur om het huidige NS-station Beukenlaan in Eindhoven te verplaatsen naar Strijp-S, op het voormalige Philipsterrein, maar de naam zal wel worden veranderd. De gemeente, NS en ProRail hebben dat woensdag bekendgemaakt.

De oude fabrieken van het Eindhovense stadsdeel Strijp-S zullen worden omgebouwd tot woningen en bedrijfsruimten voor creatieve ondernemers. het deze veranderingen moet dit het grote herstructureringsproject van Nederland worden. Ook verwacht men de komende tien jaar een verdubbeling van het aantal passagiers op het station.

'Quick wins'

Het is niet alleen een naamsverandering, maar er zullen ook enkele verbouwingen aan het station plaats vinden om het station aantrekkelijker te maken. Zo komt er een nieuwe fietsenstalling, en zal de bewegwijzering worden aangepakt, de loopbrug zal ook onder handen worden genomen, krijgt de voor velen nu onveilige tunnel nieuwe verlichting, wordt alles goed schoongemaakt en komen er bij de trappen ook wielgootjes voor de fietsen, zodat deze makkelijker het perron op zijn te rijden.

"Met het uitvoeren van de quick wins wordt de veiligheidsbeleving van de gebruiker van het station Beukenlaan (straks Strijp-s, red.) verhoogd, de herkenbaarheid en vindbaarheid van het station vergroot en het imago van het station versterkt", laten gemeente, NS en ProRail weten.

'Naamswijziging komt ten goede'

Station Strijp-S spreekt volgens de partijen meer tot de verbeelding. „De naamsverandering zal de bekendheid van het creatieve centrum en bijbehorende station enorm ten goede komen”, schrijft wethouder Staf Depla woensdag aan de gemeenteraad.

Strijp S is een voormalig bedrijventerrein in het Eindhovense stadsdeel Strijp dat vroeger toebehoorde aan Philips N.V.

Bron: De Telegraaf