Goederentreinen gaan weer rijden op Twentekanaallijn

Op het spoor van de Twentekanaallijn rijden binnenkort weer goederentreinen. ProRail heeft dit meegedeeld aan de gemeente Hof van Twente.

Vervoersbedrijf DB Schenker heeft een verzoek bij ProRail neergelegd om in 2014 weer gebruik te mogen maken van het Twentekanaallijntje tussen Zutphen en Hengelo. Volgens ProRail is er weer ruimte op het spoor ''voor spoorlawaai'. Hierin wordt het lawaai van alle goederentreinen geteld, en als het maximum van de overlast is bereikt mogen er voor de rest van het jaar geen treinen meer over het spoor rijden. Doordat het verzoek is neergelegd om ze weer in 2014 te laten rijden zal de teller weer beginnen 'vanaf nul'. 

Vorig jaar werd dat het limiet aan geluid al in november bereikt, waarna het goederenvervoer moest uitwijken. Dit jaar zullen naar alle verwachting niet meer dan 2 tot 3 goederentreinen per week gaan rijden op het goederenspoor. Vorig jaar waren dat er nog vier per week. Daardoor zal het limiet mogelijk niet gehaald worden en zal er het hele jaar door op de spoorlijn gereden kunnen worden.

 

Bron: RTV Oost