Stemmen voor gemeenteraadsverkiezingen op de stations

Reizigers kunnen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart stemmen op zeker 39 stations. De NS wil de drempel om te gaan stemmen zo extra laag maken voor treinreizigers, laat het vervoerbedrijf zondag weten. Het gebeurt overigens vaker dat er tijdens de verkiezingen stemhokjes op de stations worden geplaatst.

Mensen die hun stem zullen uitbrengen kunnen alleen terecht bij de stemhokjes in zijn gemeente. Buiten de gemeente moet een andere kieskaart worden geregeld, via het gemeentehuis.

"Verkiezingen zijn een belangrijk moment in een democratie. Op een dag als deze willen we het onze reizigers extra makkelijk maken om te kunnen stemmen", stelt president-directeur van de NS Timo Huges in een verklaring.

Onder de deelnemende stations zijn onder meer Den Haag Centraal, Rotterdam Centraal, Utrecht Centraal en Amsterdam Centraal. De meeste stemlocaties zullen om 7:30 uur de deuren openen, op het moment dat andere stemlocaties ook opengaan. Op sommige stations kan al veel eerder worden gestemd. Zo kan men in Castricum al om 05.00 uur het rode potlood ter hand nemen en in Roermond is dat mogelijk vanaf 5:30 uur.

Bron: FokNieuws