NS vernieuwt contract met beveiligingsbedrijf G4S

De NS heeft het contact met beveiligingsbedrijf G4S voor de komende zeven jaar weer verlengd. ZIj houden zich bezig met het geldtransport en beheer van kaartautomaten op treinstations. NS heeft haar contract met het beveiligingsbedrijf verlengd tot 2021, meldt G4S woensdag.

Het bedrijf is onder meer verantwoordelijk voor het vervoeren van geld, het legen en vullen en het uitvoeren aan onderhoud aan de ticketautomaten op de stations.

Hoewel de NS het steeds een aanbesteding doet, lijkt G4S ook dit keer de kans gegrepen te hebben voor de dienstverlening voor de NS. Zo werken ze beiden al sinds 1999 samen. De medewerkers van he beveiligingsbedrijf houden zich ook bezig met de veiligheidstaken op de ca. 400 stations die onder het beheer van de NS vallen.

Na een onzekere tijd kan er nu eindelijk goed nieuws voor het bedrijf zijn, want al eerder moesten ze flink het mes in hun personeelsbestand doordat de overheid besloten had om geen particuliere beveiligers meer in te zetten in gevangenissen. Na stakingen en felle onderhandelingen kwam G4S eind februari een sociaal plan overeen met de werknemers die als gevolg daarvan hun baan verliezen.

Bron: Treinreiziger