Over de downtime van gisteravond

Hoewel dat Nederland gisteren tijdens het WK met 5-1 heeft gewonnen van Spanje, viel de bittere smaak van vrijdag de 13e over het datacenter waar onze hosting staat. Door een onbekende oorzaak vielen om 17:28 de servers uit vanwege een stroomstoring.

Rond 20 uur komen de servers in het datacenter weer stuk voor stuk online waarna na een servercheck de server van Treinenweb rond 22:04 online kwam, tijdens de rustpauze van de voetbalwedstrijd. Hiermee hebben we dus ongeveer 4,5 uur platgelegen, waarvoor wij en onze hosting ons willen excuseren.

Dit had natuurlijk intern niet mogen gebeuren, en onze hosting zal een onderzoek opstarten. In inder geval hulde voor het snelle ingrijpen van de webhosting, maar helaas is het zo dat bij stroomstoringen dat er een grote impact kan ontstaan met soms enkele uren vertraging. We zouden ook een dubbele opstelling kunnen maken om op terug te vallen, maar gezien heel Treinenweb vrijwillig en niet-commercieel gebaseerd is kunnen we geen extra dure kosten permitteren.

Maar goed, het belangrijkste is dat we weer online zijn, zodat jullie de site weer kunnen bekijken en dat de redactie weer artikelen kan schrijven.