NS woedend na nieuwe mishandeling personeel

Afgelopen zaterdagnacht zijn twee mensen aangehouden wegens een mishandeling van een conducteur in de trein van Amsterdam naar Amersfoort. Nadat een conducteur in privetijd iemand aansprak op het feit dat diegene stond te wildplassen in de trein werd de conducteur geschopt en geslagen en viel buiten bewustzijn.
Een omstander heeft hierop ingegrepen door aan de noodrem te trekken waarop de trein bij Weesp tot stilstand kwam.

Na deze mishandeling heeft politie een 34-jarige man uit Delfzijl en een 35-jarige man uit Groningen aan kunnen houden. Het slachtoffer klaagde na afloop over een tand door zijn lip en een gebroken sleutelbeen en is naar het ziekenhuis vervoerd.
De conducteur was in zijn privetijd naar de voetbal wedstrijd van Nederland - Schotland gegaan.

De NS is woedend dat er weer een mishandeling plaats heeft gevonden nadat er vorige week in Almere een conducteur werd mishandeld. De NS zal dan zeker vanwege de mishandeling van toen en afgelopen zaterdahg de financiele schade op de daders gaan verhalen. Het feit dat de conducteur zich niet als een NS-medewerker identificeerde vindt de NS dan ook niet relevant.

Het tweetal is inmiddels voorgeleid voor de rechter in Hilversum en zit op dit moment vast. Het treinverkeer lag door het incident enige tijd stil. Rond 00.30 uur kon het worden hervat.

Bron: Nieuws.nl