Mogelijk deze week staking op Duits spoor

Vanaf deze week zullen er weer stakingsacties bij de Duitse Spoorwegen (DB) plaatsvinden. De leden van de Gewerkschaft Deutscher Lokomotivführer (GDL) hebben daarover in grote meerderheid gestemd.

De staking vindt plaats om een hoger salaris af te dwingen. De GDL eist 5 procent meer loon voor de leden, ook pleitten ze voor minder arbeidsuren.

De vorige maande hebben er ook stakingsacties plaatsgevonden, maar met een grote meerderheid stemt 87% van de leden voor een langdurige staking. Deutsche Bahn heeft inmiddels al verwoede pogingen te gedaan voor een goed voorstel om het arbeidsconflict op te lossen, waarbij een een loonsverhoging van 2% procent werd geweigerd.

De komende weken zullen er naar verwachting nog diverse stakingsacties plaatsvinden waarbij zowel goederenvervoer als reizigersvervoer getroffen kan worden. Dit zou ook voor ontregelingen kunnen zorgen met de ICE-verbindingen vanuit Nederland.

De NS raadt reizigers van en naar Duitsland aan om het nieuws over de staking goed in de gaten te houden, en op tijd de reisplanner te gebruiken.

Bron: Nieuwsblad Transport