Treinverkeer gestremd vanwege verdachte koffer

Het treinverkeer tussen Breukelen en Abcoude is maandagmorgen stilgelegd vanwege de vondst van een verdachte koffer. Ter hoogte van station Abcoude doet de politie onderzoek naar de exacte inhoud van de koffer. Getuigen melden op Twitter dat er inmiddels een vrouw is afgevoerd. Het station is ontruimd.

In de trein naar Amsterdam had een passagier verdachte bagage gevonden. Hierbij werd er besloten om de trein bij Abcoude stil te laten zetten, waarna de politie de bagage kon onderzoeken. Volgens getuigen op Twitter zou er een vrouw zijn aangehouden door de politie

Door de actie reden er tot nader bericht geen treinen tussen Breukelen en Amsterdam Centraal en tussen Bijlmer Arena en Amsterdam Zuid. "De trein staat even stop vanwege het 'verdachte pakketje", kon een politiewoordvoerder bevestigen.

Reisadvies

Inmiddels rijden er tussen Schiphol en Amsterdam RAI ook minder treinen door inzet van de politie. Gebruik de metro tussen Amsterdam Zuid en Amsterdam RAI. Het is onduidelijk of dit met de eerdere verstoring te maken heeft, gezien dit op een ander deel van het getroffen traject is. Gebruik de metro tussen Amsterdam Zuid en Amsterdam RAI. Reizigers dienen rekening met een extra reistijd te houden van 15 tot 30 minuten.

Archieffoto: Wikipedia
Archieffoto: Wikipedia